EDUKATIVNO ISKUSTVENE RADIONICE - OD ZABRINUTOSTI DO ANKSIOZNOSTI



U toku je formiranje grupe učesnika za ciklus radionica posvećenih anksioznosti i anksioznim poremećajima.



Ciklus obuhvata četiri radionice :


Septembar 28.09.2018."Od zabrinutosti do anksioznosti" -
Sadržaj radionice je fokusiran na razumevanju anksioznosti i zabrinutosti, prepoznavanju simptoma anksioznosti, razlozima javljanja anksioznih simptoma i savladavnju nekih tehnika za prevazilaženje i prevenciju anksioznih stanja

Oktobar 26.10. -  "Panika i panični napadi" -
Sadržaj radionice je fokusiran na razumevanju panike, prepoznavanju paničnih simptoma, razlozima nastanka paničnog napada i savladavanju nekih tehnika za prevazilaženje paničnih napada

Novembar 30.11.-  "Fobija drugo ime za anksioznost" -
Sadržaj radionice je fokusiran na razumevanju psiholoških mehanizama nošenja sa emocijom straha, razumevanju nastanka fobije i mogućim načinima prevazilaženja

Decembar 13.12. - "Anksioznost i siptomi OKP" -
Sadržaj radionice fokusiran na razumevanju opsesivno kompulsivnog poremećaja, razumevanju opsesivnih misli i opsesivnih radnji i uvežbavanju tehnika za nošenje sa opsesivnim mislima.



    Iz okvira OLI integrativne psihodinamske teorije pristupa se razumevanju problema anksioznosti, paničih napada, fobija i OKP. Učesnici će imati mogućnost da kroz edukativno-iskustveni rad otkriju i unaprede bazične emocionalne veštine nošenja sa emocijama i anksioznim simptomima, ali i dobiju smernice kako dalje da rade na potpunom prevazilaženju svog anksioznog problema.

  • Naučite ZAŠTO se pojavio ovaj emocionalni problem.
  • Naučite ŠTA možete da uradite kako bi prevazišli problem.
  • Naučite KAKO možete najbolje sebi da pomognete. 


Radionice su namenjene:

Osobama koje se osećaju stalno zabrinuto i uznemireno.
Osobama koje ogromna strepnja, uznemirenost i strah remeti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i sprečava ih da ostvare željene ciljeve.
Osobama koje imaju povremeno ili često anksiozne simptome, koje se bore sa simptomima anksioznog poremećaja.
Osobama koje žele da nauče kako da pomognu sebi u prevazilaženju ovog emocionalnog stanja.
Osobama koje žele preventivno da reaguju kako ne bi došlo do pojave anksioznog poremećaja.
Dobro došli su i oni koje zanima ova tema, koji imaju nekog u svojoj okolini ko se bori sa anksioznošću, paničnim napadima ili fobijama.

Kontinuitet održavanja radionica:

   Radionice će se održavati jednom mesečno počevši od septembra 2018.god..
Učesnici nisu u obavezi da pohađaju sve radionice,mogu se prijaviti samo za radionice koja ih interesuju. Grupe učesnika su male (do 10). Prijave se primaju do dana održavanja radionice.

Trajanje : Svaka radionica traje 2h.

Mesto održavanja radionice:

Ljube Didića 21/suteren, Beograd
Prostorije Centra za regulaciju stresa, Psihosoma

Cena jedne radionice je 1500din.

Način prijave i dodatne informacije možete dobiti na: 

 mail: marinabrasic@yahoo.com
 na telefon: 063/8771641
 porukom putem na Facebook stranici : Savetovalište MB



O autoru i voditelju radionica:


Autor i voditelj radionica je Marina Brašić, specijalni pedagog i OLI integrativni psihodinamski psihoterapeut.
Samostalni je praktičar projektivnih psihoterapijskih tehnika ALFA i KEG kartica, sertifikovani telefonski savetnik i edukator. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa osobama (mladima i odraslima) koje su se nalaze u kriznim životnim fazama i sa različitim emocionalnim problemima. Pohađala je seminare i obuke za rad sa osobama koje imaju specifične probleme uzrokovane traumama, procesom tugovanja, gubitcima ili ličnim nezadovoljstvom.
Posebno je zainteresovana za oblast pružanja podrške i pomoći osobama koje imaju anksiozne porobleme, te se dodatno usavršavala i usavršava u ovoj oblasti.
U privatnoj praksi radi sa klijentima u vidu savetovanja i psihoterpijskog tretmana,ali i u vidu edukativno grupnog rada. Na osnovu iskustva u radu sa anksioznim klijentima i stečenih teoriskih znanja osmislila je ciklus radionica "Od zabrinutosti do anksioznih poremećaja". 
Aktivna je u pisanju članaka za dnevne časopise koji se bave temama psihološkog i emocionalnog funkcionisanja. Aktivno gostuje u televiziskim emisijama koje se bave podizanjem društvene svesti o emocionalnim problemima i njihovim načinima prevazilaženja.




Нема коментара:

Постави коментар