RADIONICA - OD ZABRINUTOSTI DO ANKSIOZNOSTI


    Na ovoj radionici ćemo govoriti o  ANKSIOZNOSTI. Napravićemo razliku između zabrinutosti i anksioznosti, razumećemo simptome anksioznosti, razloge pojave ovog emocionalnog stanja i načine njegvog prevazilaženja. Fokusiraćemo se na razumevanje anksioznosti uz primenu tehnika za prevazilaženje simptoma.

    Dugotrajno trpljenje ili navikavanje na anksioznost donosi niz različitih problema koji se odražavaju na kvalitet života. Anksioznost utiče na odnos osobe prema sebi, prema drugim ljudima i prema radnoj angažovanosti. Anksioznost je osnova za pojavu paničnih napada, fobija, opsesivno kompulsivnih poremećaja, depresije ali i drugih težih emocionalnih stanja. Pravovremenim prepoznavanjem simptoma, razumevanjem i pravilnim reagovanjem na ovo emocionalni problem može se sprečiti dolazak do produbljevanja problema i dolaska do nekog vida anksioznog poremećaja. 



OVA RADIONICA JE ZA VAS:
  • Ako se stalno osećate napeto,uznemireno i zabrinuto 
  • Ako se stalno pitate "Šta ako se desi nešto loše?"
  • Ako Vas ogromna strepnja, uznemirenost i strah remete u obavljanju svakodnevnih akstivnosti
  • Ako imate utisak da ste intezivno i kontinuirano napeti,a ne vidite razloge zašto se tako osećate, 
  • Ako doživljavate neke telesne probleme (mučnine,vrtoglavice,ubrzano lupanje srca...) a lekar vam je rekao da nemate zdravstvenih problema,
  • Ako se anksiozni problem odražava na način života koji vodite (mislite da vas ograničava u ostvarivanju svojih potencijale, željene ciljeve i planove)
  • Ako želite da naučite kako na vreme da prepoznate anksiozne simptome, zašto se oni pojavljuju i kako sebi možete da pomognete
  • Dobro došli su i svi oni koje ova tema zanima ili koji imaju u svojoj bližoj okolini osobe koje se bore sa nekim vidom anksioznosti

PRIJAVLJENI UČESNICI ĆE DOBITI

  • Bolje razumvanje svoje zabrinutosti i anksioznosti,
  • Bolje razumevanje svojih anksioznih simptoma, 
  • Sigurnije u prevazlaženju neprijatnih situacija i u nošenju sa simptomima anksioznosti
  • Dobiće smernice kako sebi mogu da pomognu i spreče porodubljivanje anksioznog problema
  • Naučiće kada su tehnike dovoljne za prevazilaženje simptoma, 
  • Elektronski materijal sa radionice, kao smernica za dalji rad na sebi i svojim emocionalnim kompetencijama 

NAČIN RADA
   Učesnici će imati mogućost da kroz edukativno-iskustveni rad otkriju i unaprede svoje bazične emocionalne veštine nošenja sa anksioznošću. Iz okvira OLI integrativne psihodinamske teorije pristupiće se razumevanju problema, ali i iskustvenom prolaženju kroz neke tehnike nošenja sa anksioznim simptomima. Raionica će biti podeljena u dva segmenta sa kratkom pauzom za kafu i osveženje. Trajanje radionice je 2h. 


TERMIN ODRŽAVANJA RADIONICE: 

28.09.2018. od 18h do 20h

MESTO ODRŽAVANJA:

Ljube Didića 22/suteren,Beograd - interfon Psihosoma


PRIJAVITE SE NA:

tel.: 063/8771-641
mail: marinabrasic@yahoo.com
porukom na FB stranici Savetovalište MB

CENA : 1500 din.



O AUTORU I VODITELJU RADIONICE:


Autor i voditelj radionica je Marina Brašić, specijalni pedagog i OLI integrativni psihodinamski psihoterapeut. Samostalni je praktičar projektivnih psihoterapijskih tehnika ALFA i KEG kartica, sertifikovani telefonski savetnik i edukator.
Poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa osobama (mladima i odraslima) koje su se nalaze u kriznim životnim fazama i sa različitim emocionalnim problemima. Pohađala je seminare i obuke za rad sa osobama koje imaju specifične probleme uzrokovane traumama, procesom tugovanja, gubitcima ili ličnim nezadovoljstvom.
Posebno je zainteresovana za oblast pružanja podrške i pomoći osobama koje imaju anksiozne porobleme, te se dodatno usavršavala i usavršava u ovoj oblasti.
U privatnoj praksi radi sa klijentima u vidu inidvidualnog savetovanja i psihoterpijskog tretmana, ali i u vidu edukativno grupnog rada. Na osnovu iskustva u radu sa anksioznim klijentima i stečenih teoriskih znanja osmislila je ciklus radionica "Od zabrinutosti do anksioznisti". 
Aktivna je u pisanju članaka za dnevne časopise koji se bave temama psihološkog i emocionalnog funkcionisanja. Aktivno gostuje u televiziskim emisijama koje se bave podizanjem društvene svesti o emocionalnim problemima i njihovim načinima prevazilaženja.
Ukoliko budete želeli da nakon radionice radite na ličnom problemu, imaćete priliku da zakažete individualne konsultacije.






Нема коментара:

Постави коментар